Historie

De wortels van Hartgerink en Klomp dateren uit de jaren ’30. Het was de heer B. Hartgerink die in Nieuw Vennep een bedrijfje oprichtte dat rijwielen, was- en naaimachines en ander klein elektrisch materiaal verkocht en repareerde. Ongeveer een decennium later kwam de heer C.J. Klomp daar als technicus werken. Op dat moment kwamen er steeds meer auto’s op weg welke onderhoud en reparaties nodig hadden.

 

In 1946 werd bovengenoemde C.J. Klomp mede firmant en de naam van het bedrijf veranderde in ‘Fa. Hartgerink en Klomp’. Auto’s werden voor het bedrijf steeds belangrijker. Na veertien jaar kwam de tweede generatie Klomp bij het bedrijf werken welke in 1976 het bedrijf heeft overgenomen. De rechtsvorm veranderde in Hartgerink en Klomp b.v. De toenmalige directeur, de heer G.A. Klomp, heeft in 1979 samen met de Nederlandse importeur besloten een officieel dealerschap van Mazda te starten. Dit werd een overweldigend succes dat al snel uitgeweken moest worden naar meerdere panden en uiteindelijk een verhuizing in 1985 naar Hoofddorp-Noord teweeg bracht.

Tijdens de AutoRai van 1995 vond de Europese introductie van het Koreaanse merk Daewoo plaats. Vanaf dat moment werd er naast Mazda ook een officieel dealerschap van Daewoo gevoerd. Een nieuwe b.v. was geboren: Klomp Hoofddorp. Door toenemende groei van het merk Mazda werd een jaar later het dealerschap voorgezet op een nieuwe locatie in Hoofddorp-Zuid en bleef Daewoo, dat sinds 2005 onder de naam Chevrolet door het leven gaat, achter op de ‘oude’ locatie.

Sedert 2008 staat de derde generatie ‘Klomp’ aan het roer, Dhr. René Klomp. Bij Klomp Hoofddorp neemt vanaf dat jaar schoonzoon Livius Lageweg de directietaken waar. Voor de familie Klomp was het jaar 2008 dubbel feest, want Hartgerink en Klomp werd, door behoefte aan compacte zuinige auto’s, officieel dealer van het Japanse merk Daihatsu. Helaas kwam door besluitvorming van de directe in 2011 een einde aan de verkoop van nieuwe Daihatsu ‘s, waardoor het bedrijf enkel servicepunt werd.

Door het ontbreken van lichte bedrijfswagens bij de merken Mazda en Chevrolet is Hartgerink en Klomp in 2012 officieel sales partner van Truckland geworden waardoor modellen van Fiat professional kunnen aangeboden worden. Ook het onderhoud van deze merken werd daardoor geen enkel probleem.

In 2014 heeft Klomp Hoofddorp door besluiten van de fabrikant het dealerschap van Chevrolet moeten beëindigen. Door snel schakelen is besloten als universeel bedrijf verder te gaan onder de vlag van Vakgarage. Door merkonafhankelijk onderhoud zijn beide bedrijven in staat elk merk auto, camper of bedrijfswagens te onderhouden. Hartgerink en Klomp heeft de nieuwe slogan ‘Partner in mobiliteit’ toegevoegd. Partnerschap met particuliere en zakelijke klanten wordt nagestreefd op het gebied van mobiliteit. Hierbij worden auto’s slechts een onderdeel van het totaalpakket welke het bedrijf aanbiedt. Bij Hartgerink en Klomp kan namelijk alles, zolang het maar met uw mobiliteit te maken heeft.

Hartgerink en Klomp is jouw partner in mobiliteit.
Van onderhoud en reparaties, lease en koop tot schadeherstel en vervangend vervoer bij onderhoud.
Een afspraak maken?

Heb je een vraag voor één van onze adviseurs, wil je een afspraak inplannen of meer informatie over onze scherpe acties? Je kunt ons altijd een e-mail sturen. Tijdens werkdagen krijg je binnen 24 uur gegarandeerd een reactie van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een andere auto? Kijk snel tussen onze occasions of jouw droomauto er tussen zit.